Tapiocapudding med vanilj och citron

Kanske har du ätit Tapiocapudding nån gång . En del asiatiska restauranger kan servera dessa som efterrätt i små koppar . De kan variera i smak men grunden är densamma . I Asien görs den med cocosmjölk men du kan göra den med vanlig mjölk också. Dock föredrar jag den subtila cocossmaken man får av cocosmjölken .

Tapiocapudding

Tapiocapudding görs av tapiocapärlor. Du hittar dem i välsorterade asiatiska affärer. De finns oftast i flera färger . Det är samma sak som sagogryn som var populärt här förr i tiden . Då gjorde man sagosoppa, fråga gärna din mamma eller nån du känner som var ung på 50-60talet om de tyckte om sagosoppa. Tapiocapärlor kan även användas till bubbeltea, som är ett sött tea som är populärt på sociala medier . Men idag blev det efterrätt av pärlorna .

Tapiocapärlor

Jag tog en burk cocosmjölk och hällde i en kastrull . Igår tog jag en och en halv dl tapiocapärlor och lade i blöt över natten . Dessa silade jag av vattnet ( skölj inte) och lägg dem i cocosmjölken . Låt koka upp och låt koka tills pärlorna blir genomskinliga . Du kommer märka att det tjocknar så rör under tiden i botten . Nu smaksätter du efter eget tycke och smak . Jag använde vanilj extrakt , citronsaft av en halv citron och florsocker(du kan även använda kondenserad mjölk men tänk då på att den inte längre är mjölkfri). Hur mycket sötma du vill ha är individuellt . Jag föredrar lite mindre socker , tog därför ca 1 ,5 dl florsocker men om du vill ha den sötare tillsätter du lite till . Smaka till du är nöjd med smaken .

När pärlorna är genomskinliga och krämen tjocknat häller du upp den i portionsglas. Jag plockade fram hallon ur frysen och dekorerade min Tapiocapudding med hallon . Låt sedan svalna till åtminstone rumstemperatur. När den svalnat stelnar puddingen ytterligare lite .

Enkel och trevlig dessert-Tapiocapudding med citron och vanilj serverad med gula hallon

En enkel och trevlig dessert . Glutenfri och mjölkfri som den är när du använder cocosmjölk och sötar med florsocker gör att den kan ätas av de allra flesta . Den går utmärkt att förbereda innan och smaksättningen går att variera i oändlighet .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: