Om

Hej . Här sitter jag , en tjej i mina allra bästa år, för visst är det så att vi tjejer är som årgångsviner-vi blir bara bättre med åren. Jag är en matintresserad och nyfiken tjej som älskar att laga mat. Jag gör det faktiskt både hemma vid spisen och även på jobbet. Jag arbetar som kokerska på en friskola där jag varje dag serverar mat till 35 små barn i förskoleåldern och deras fröknar. Underbart tycker jag att få jobba med det man har som intresse. Att dessutom få möjlighet att skämma bort andra med godsaker och läckerheter är ju bara så kul.

Hemma kan man ta ut svängarna lite mer. Där pågår ofta experiment i köket och min kära familj och vänner får vara försökskaniner ganska ofta. De brukar faktiskt inte ha nåt emot det, tro det eller ej.

Att våga smaka på nya saker och upptäcka den enormt stora fantastiska matskatt vi har i den här världen är något jag brinner för. Alltför många vågar inte testa nya smaker eller råvaror och blir på så sätt fattiga. För rikedomen finns i alla dessa smaker konsistenser och former och färger som maten kan erbjuda oss. Vågar du!?

Här på bloggen kommer du att hitta maträtter från jordens alla hörn . Mycket mat från Sydamerika och framför allt Peru. Du kommer att hitta underliga osvenska ingredienser och spännande smaker . Olika matkulturer berikar mitt liv och det vill jag dela med er .

12 svar på ”Om”

 1. Hej,

  Först måste jag skriva att jag gillar verkligen din blogg – otroligt roligt och intressant innehåll – helt i min smak. Jag tycker precis som du att man måste våga för att vinna och upptäcka nya spännande saker.

  Jag driver en e-handel med inriktning mot köksredskap och jag skulle vilja komma i kontakt med dig för att prata om ett eventuellt samarbete. Du kan väl höra av dig om du är intresserad av att lyssna vidare?

  /Fredrik Meuller

  1. Självklart ! Men för att vara på den säkra sidan kan man göra det i smyg så att inte semlepolisen upptäcker dig. Och om det ändå skulle hända , insistera då på att det är en våffla …. våfflor äts året om !

 2. Hej,
  Rolig blogg som du har och vad länge du har hållit på… jag blev lite nyfiken på din bakgrund då jag ser att du har flera recept med peruansk påbrå, kommer du därifrån?
  Önskar dig en trevlig jul!
  Regina

  1. Kul att du gillar bloggen ! Nej jag är svensk men jag är gift med en man från Peru och har varit i landet många ggr. Och jag älskar Peruansk mat . Det är ett av världens främsta kök i smak och variation . Hoppas att du fortsätter att titta in här …. god jul till dig också

 3. Hej! Hittade din sida och jag skulle behöva lite hjälp eller inspiration. Ja har odlat egen huacatay och nu har jag så mycket och behöver tips på hur jag ska ta tillvara på detta? Frysa in, göra pasta, torka? Såg att du använder det i i matlagning. Så vore kul att testa.
  Mvh Therese

  1. Hej Therese. Vad kul att du hittade hit ! Jag brukar frysa in den . Ett alternativ som du säger är ju torka. Dock har jag inte gjort det än själv men det ser jag inget problem med. häng den då uppåner tills den är torr och sen smula sönder den och förvara i burk . Prova gärna att använda den i någon av de rätter som finns här på bloggen . Skriv in sökordet huacatay i sökrutan så kommer de inläggen upp . Prova smaksätta soppor tex. Byt ut oregano i ett recept mot huacatay . Tyvärr hittade jag inga frö i år så jag får vänta tills nästa år och hushålla med det jag har i frysen . Lycka till och ge mig gärna en uppdatering om vad du tyckte om den .

   1. Jag köpte mina på fröbanken. Väldigt många frön.
    Men då ska ja testa att göra båda. Du fryser bara in dem som den är? Inga förberedelser?
    Ja är så nyfiken och kommer absolut testa dina recept!

Kommentera