Om

Hej . Här sitter jag , en tjej i mina allra bästa år, för visst är det så att vi tjejer är som årgångsviner-vi blir bara bättre med åren. Jag är en matintresserad och nyfiken tjej som älskar att laga mat. Jag gör det faktiskt både hemma vid spisen och även på jobbet. Jag arbetar som kokerska på en friskola där jag varje dag serverar mat till 35 små barn i förskoleåldern och deras fröknar. Underbart tycker jag att få jobba med det man har som intresse. Att dessutom få möjlighet att skämma bort andra med godsaker och läckerheter är ju bara så kul.

Hemma kan man ta ut svängarna lite mer. Där pågår ofta experiment i köket och min kära familj och vänner får vara försökskaniner ganska ofta. De brukar faktiskt inte ha nåt emot det, tro det eller ej.

Att våga smaka på nya saker och upptäcka den enormt stora fantastiska matskatt vi har i den här världen är något jag brinner för. Alltför många vågar inte testa nya smaker eller råvaror och blir på så sätt fattiga. För rikedomen finns i alla dessa smaker konsistenser och former och färger som maten kan erbjuda oss. Vågar du!?

Här på bloggen kommer du att hitta maträtter från jordens alla hörn . Mycket mat från Sydamerika och framför allt Peru. Du kommer att hitta underliga osvenska ingredienser och spännande smaker . Olika matkulturer berikar mitt liv och det vill jag dela med er .

9 svar på ”Om”

 1. Hej,

  Först måste jag skriva att jag gillar verkligen din blogg – otroligt roligt och intressant innehåll – helt i min smak. Jag tycker precis som du att man måste våga för att vinna och upptäcka nya spännande saker.

  Jag driver en e-handel med inriktning mot köksredskap och jag skulle vilja komma i kontakt med dig för att prata om ett eventuellt samarbete. Du kan väl höra av dig om du är intresserad av att lyssna vidare?

  /Fredrik Meuller

  1. Självklart ! Men för att vara på den säkra sidan kan man göra det i smyg så att inte semlepolisen upptäcker dig. Och om det ändå skulle hända , insistera då på att det är en våffla …. våfflor äts året om !

 2. Hej,
  Rolig blogg som du har och vad länge du har hållit på… jag blev lite nyfiken på din bakgrund då jag ser att du har flera recept med peruansk påbrå, kommer du därifrån?
  Önskar dig en trevlig jul!
  Regina

  1. Kul att du gillar bloggen ! Nej jag är svensk men jag är gift med en man från Peru och har varit i landet många ggr. Och jag älskar Peruansk mat . Det är ett av världens främsta kök i smak och variation . Hoppas att du fortsätter att titta in här …. god jul till dig också

Kommentera