Sommarmat

Vad är sommarmat för dig? För mig är sommarmat mat som är enkel att tillaga , lättare, inte tar så lång tid ( ialla fall ibland) , färggrann, och inte nödvändigtvis varm.

Den ska vara lätt att fixa till och fräsch att äta . Många gånger uppkommer de bästa sommarmatrecepten genom att jag öppnar kylskåpet och ser efter vad som behöver ätas upp. Finns där till exempel någon köttrest från tidigare i veckan , har jag grönsaker som skulle passa till, finns det någon form av kolhydrat dvs bröd, pasta , potatis gryn, ris? När inventeringen är färdig då sätter hjärnan igång att komponera. Kanske behöver jag addera någon ny ingrediens eller komponent .

Tänk textur, tänk smak, tänk färg, tänk syra, krämighet. Alla dessa saker bör finnas med i din färdiga rätt . Något som alltid är bra att ha hemma är filodeg eller smördeg ( den frysta smördegen är bättre än den färska ) eller tortillabröd . På nolltid kan du göra knyten eller piroger av det du har , eller varför inte pizza eller paj.

På sommaren tenderar i alla fall jag att äta mycket grönsaker, och jag äter gärna vegetariskt flera ggr i veckan. Det är som att på sommaren kräver inte kroppen så mycket kött. I trädgården finns sallad, lök, tomat och gurka ..och en massa annat . Bara att gå ut och hämta och tillaga . Det finns inget bättre !

Har du ett recept på sommarmat som du vill dela med dig ? Skicka i så fall receptet i kommentarerna . Tillsammans så kan vi fylla på vår inspiration till sommarmat

Kommentera

%d bloggare gillar detta: