Kolakakor med flingsalt

En sak som är helt omöjlig att bara äta en utav är kolakakor . De är ju rent ut sagt helt enkelt beroendeframkallande . Kanske är det därför jag inte gör dem så ofta . Men idag hände det ! Jag bakade dessa godingar , kolakakor med flingsalt.

Kolakakor med flingsalt

Sega , ruggiga och otroligt goda med en hint av salt. Pricken över i blir en liten touch av muskotnöt. Muskot kanske inte är den första kryddan man tänker på när det kommer till bakning och småkakor men om du inte har prövat så tycker jag att du ska göra det . Till en plåt med kolakakor behöver du

  • 200 gr smör
  • 270gr vetemjöl
  • 170gr socker
  • 80gr ljus sirap
  • 1tsk bikarbonat
  • 2tsk vaniljsocker
  • knappt 1 tsk muskotnöt malen
  • havssalt

Gör så här . Ta fram alla ingredienser . Använd gärna en matberedare för enklare och snabbare beredning av degen . Alla ingredienser utom havssaltet blandas . Tryck ut degen i limpor på en bakplåtspappersklädd plåt . De kommer att flyta ut , så lägg inte mer än tre längder på en plåt

Grädda i 180 gr i ca 11 minuter tills de har blivit gyllene . Ta ut ur ugnen och strö över havssalt eller flingsalt .

Skär kakorna medan de fortfarande är varma , men låt dem svalna på plåten innan du lägger dem i burk . Prova en lite lagom ljummen och njut av den sega goda kolasmaken med en liten hint av salt …mmmm

En burk med kolakakor med flingsalt . Undrar hur länge den burken räcker ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: