Den som spar han har… som ni kanske läst har jag i dagarna grävt upp mina jordärtskockor ur jorden . Där har de legat sedan förra året , eftersom de mår bäst där då de inte går att spara några längre stunder när de väl är upptagna . Så nu gäller det att hitta på olika maträtter med jordärtskocka. En annan grönsak som jag har kvar av från förra årets skörd är min pumpa . Två pumpor finns fortfarande kvar att äta och ikväll gjorde jag en soppa av pumpa och jordärtskocka.
Till soppan 2 portioner behöver du :
- En chalottenlök
- En msk smör
- 4-5 jordärtskockor ( jag hade rester från de ugnsrostade häromdagen )
- 2,5 dl pumpa i bitar
- En tsk egen grönsaksbuljong
- Vatten
- Peppar
- 1/2 dl grädde
- Några droppar citron
- Till garnering skivad rädisa , citron och timjan
- Gör så här : smält smör och lägg i lök och pumpa och jordärtskockor och fräs en stund . . Lägg i en tsk grönsaksbuljong, för recept se länkGör din egen buljongtärning. Slå på vatten tills det täcker pumpan och lägg på lock och koka tills pumpan blivit mjuk . Mixa med mixerstav tills soppan är slät. Red av soppan med en skvätt grädde och smaka av med peppar och ev salt . Droppa i lite citron för en god fräschör. Slå upp soppan i tallrik garnera med skivad rädisa , citron och en kvist timjan . Ät med ett gott bröd .

Allt som allt en riktig snabb måltid. Mycket smak, vegetarisk och billig när man använder den egna skörden och rester för att göra en ny maträtt . Middag på en kvart !
