I väntan på djungeln

Om några dagar tar jag flyget till Chachapoyas. Infrastrukturen här i Peru har mycket att önska . Vägarna är dåliga och tåg finns i stort sett inte alla . Om du inte vill lägga flera dygnsprognos att resa med buss så är flyg det enda sättet att förflytta sig lägre sträckor .Peru är ett stort land så det är långt mellan städerna .

I väntan på att dagarna ska gå tar jag det väldigt lugnt här hemma . Går till mina smultronställen som till exempel till marknaden i Magdalena .

Mercado de Magdalena

Jag älskar att gå på marknaden . Handla lite frukt och grönsaker . Lite protein och köpa saker du inte har sett eller hört talas om bara för att smaka och se vad det är och om det är gott . Oftast hittar man ju nya favoriter . Idag fick jag bland annat med mig hem två olika sorters kaktusfrukter. Tuna och Phitaya eller drakfrukt som den heter på svenska . Tuna är de två rödbruna frukterna till höger och drakfrukten den stora gula längst ner i bild. De avlånga gula som ligger jämte drakfruktennär någon sorts passionsfrultsliknande frukt mens gult syrligt fruktkött och kärnor . Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter . Den gröna frukten mitt i bild är en chirimoya. Mycket god men jag skulle inte köpa den hemma i Sverige för det smakar inte samma sak och du blir bara besviken .

Jag har också passat på att göra lite pappersarbete på datorn som har hängt över mig sen Sverige . Saker som skulle varit färdiga för länge sen . Det känns bra nu att de är färdigställda .

I Chachapoyas kommer vi att besöka en historik plats som heter Kuelap. Ruiner från en svunnen tid och ett folk som inte längre finns med oss . Men mer om detta längre fram . För att ta sig dit behöver man åka linbana och gå eller rida en bit … det ser jag fram emot . Förväntar mig fantastiska vyer och en underbar natur . Och säkert ont lite var stans dagen efter , men det kommer det att vara värt .

Karta över Peru

Några dagar i Chachapoyas sen drar vi vidare in mot djungeln . Första stoppet blir Rioja , och lite varma källor där vi tänkte bada . Sedan Tarapoto mitt eget paradis och en tur till Yurimaguas … och om tiden räcker och vi inte har smält under tiden kanske det blir en tur till Iquitos … där borta är det iall fall varmare än vad det är här i Lima just nu … här är faktiskt ganska kyligt bara 14 grader och idag har det duggregnat och då kryper fukten in .

Stay tuned för mer reseberättelser här på bloggen . Hasta la vista

Kommentera

%d bloggare gillar detta: