Återvinn julbaket

Om det mot förmodan skulle finnas några lussebullar kvar i frysen sedan julbaket kommer här två tips till återanvändning av dessa . Låt oss börja med den som kräver minst tid och som kanske i dessa dagar lockar allra mest , nämligen lussesemla.

Lussesemla görs enkelt genom att du delar lussekatten och lägger på mandelmassa och sedan spritsar på grädde . Saffranet och russinen i lussekatten ger semlan en nice touch. Jag tänker inte börja äta semlor riktigt än så jag gör idag det andra alternativet av de två .

Jag tänker förvandla mina lussekatter till skorpor . Skorpor är alltid gott att ha hemma . Gott när man är sugen på något till kaffet eller som ett litet mellanmål . Skorpor med russin och saffran blir ju lusseskorpor .

Det du behöver göra är att du delar lussekatterna och ställer in dem i ugnen på låg värme , ca 100 grader . Det här tar lite tid och ibland kan det vara bra att öppna ugnsluckan lite för att släppa ut ångan . Räkna med ett par timmar . De ska vara riktigt torra . Vänd gärna de ett par gånger under tiden .

Lusseskorpor

Jag delade mina med en brödkniv men om du vill kan du dela dem med hjälp av två gafflar då får man en snittyta som är lite rugglig som på köpeskorpor, men jag kände att det inte var nödvändigt för mig .

Låt skorporna svalna helt innan du lägger dem i en burk . Nu har du gott kaffebröd i flera månader om du inte råkar äta upp dem innan .

Det känns viktigt att inte slänga mat bara för att man har blivit trött på den . Det är bättre att göra nya saker och återvinna . Man skulle även kunna göra brödpudding, rika riddare, fattiga riddare eller göra brödmjöl för att kunna baka nya saker. Det är faktiskt bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan göra . Återvinn mera !!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: