Smördegstarte med grönkål bacon och kantarell

Ibland vill man bara att maten ska bli färdig fort. Utan större ansträngning. Då är detta ett av dina allra bästa alternativ. En frasig smördegstarte med grönkål, bacon och kantareller. Klar på ca 25 minuter från ingenting. 

Det du behöver är:

  • en färdig rektangulär smördeg
  • en liten burk soltorkad tomat tapenade
  • mozarella
  • grönkål
  • lite förvällda kantareller eller färska champinjoner
  • ett halvt paket bacon

Rulla helt enkelt ut smördegen på en plåt. Sätt på ugnen 225 grader. Jag hade undervärme och varmluft. Anledningen att jag stängde av övervärmen är att annars blir grönkålen för bränd. Bred tapenaden på smördegen och riv mozarellan och lägg på den. Spara en liten kant runt om . repa grönkålen från stjälkarna och lägg även på den . Sedan strör du på de förvällda kantarellerna eller skivar ner de färska champinjonerna och fördelar lika över tarten . Till sist klipper du ett halvt paket bacon i bitar och fördelar även det över tarten. Ställ in i ugnen ca 15-20 min tills den fått fin färg och smördegen är frasig. Akta så inte grönkålen bränns. 

Smördegstarte med grönkål bacon och kantareller

Servera med en god sallad . Denna räcker som lättlunch eller lättare kvällsmat till 4 pers.  Snabbt fort och enkelt och väldigt gott. Dessutom nästan vegetariskt. För tankarna lite åt pizzahållet utseendemässigt men inte smakmässigt.  Kanske blir det här en ny favorit hemma hos er. 

Kommentera