Ibland råkar man köpa lite för många bananer. Man tror att man ska äta nyttigt och göra smoothies och sånt men verkligheten blir en annan när suget efter annat tar överhanden . Då blir bananerna liggande där i kylskåpet och varje gång du öppnar dörren så talar de till dig : -Ät mig! Du stänger kylskåpet fort och ignorerar tilltalet tills en dag när du läser min blogg och du får syn på mitt recept på en banan och chokladpaj…. nu är det dags att ta fram de ignorerade bananerna .
Du behöver till en liten paj :
- 75gr smält smör
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 2 bananer
- 6 ferrero rocher bollar
Smält smöret och blanda alla ingredienser till och med ägget . Vispa inte bara rör ihop. Häll smeten i en liten pajform . Skiva sedan bananerna och lägg de ovanpå men lämna en liten kant runt om . Hacka ferrero rocher bollarna ( ni vet de med guldpapper ) och lägg chokladen ovanpå bananerna. Sätt in den i 160 grader ugn i ca 35-40 min . Den ska inte få för mycket färg .
Servera med lätt vispad grädde till en god kopp kaffe eller som efterrätt till middagen och dagen är räddad !