God morgon där hemma

Buenos dias, det betyder god morgon på spanska …här i Peru har vi precis gått upp och det bästa man kan få göra är att gå ner till bageriet på gatan utanför och köpa dagens frukostfrallor.

sen tar man lite frukt, gör sig en god fruktsallad ,och njuter. Det behövs inte så mycket för att man ska känna sig som en kunglighet. Gårdagen var fylld med måsten och tiden fanns inte för att skriva . Idag tar vi det lite lugnare. Det blir en tur till marknaden och där tänkte jag ta lite foton och det får komma i nästa inlägg. Där trivs jag! Att gå mellan de välfyllda marknadsstånden och höra försäljarna ropa ut sina varor . Man vet att det är pinfärskt. Inte massa plastförpackningar utan the real deal. Återkommer med bilder därifrån snart.

Gårdagen bjöd också på en god smakupplevelse. Det blev Peruansk chinamat till lunch. Chinamaten här är inte som vi är vana vid hemma. Den är en fusion av peruansk mat och chinamat och har till och med fått sitt eget namn, cocina nikkei. Här i peru finns det många invandrare från asien och de har verkligen satt sina spår i landets mat. Chinamat här är verkligen gott och det finns nog inte ett kvarter som inte har sin egen chinarestaurtang , ialla fall här i Lima.

cocina nikkei

Nu är det dags att ta på sig och gå ut … på återseende inom kort

Kommentera

%d bloggare gillar detta: