Cocona, tuna, aguajina och andra exotiska frukter

Min utforskning av frukt och grönsaker fortsätter, en här gången har turen kommit till Cocona. Cocona är en gul frukt som i mångt och mycket liknar en tomat, troligtvis är de släkt på något sätt. Smaken är syrlig, inte söt och den kan användas i både söta och salta anrättningar, tex gör man dricka av den, eller varför inte använda den till ají, dvs stark salsa till maten.

Ni får ursäkta de inte så vackra bilderna , mitt nuvarande kök här borta är inte så välutrustat som man skulle kunna önska men det är ändå roligt att laga något av det man hittar här. Med andra verktyg och redskap hade det varit en helt annan sak, men man får ta seden dit man kommer som det heter.

Tuna är en annan frukt som är vanllig här. Det är en kaktusfrukt, och den har en helt ljuvlig röd färg. Skalet är läderartat med små små taggar som är borttagna. Inuti är frukten otroligt röd och har små , pyttesmå hårda kärnor. Smaken är svag men påminner om melon fast med kärnor.

När du beställer en fruktsallad får du ofta några bitar tuna som dekoration överst på salladaden.

Nästa frukt är också en kaktusfrukt men jag har glömt av dess namn. Den påminner väldigt mycket om drakfrukten som finns att köpa i Sverige också men istället för att vara rosaröd, som drakfrukten är den här gul. Insidan ser dock lika dan ut som drakfruk och den påminner om den i smaken, lite som en kiwi faktiskt fast inte så stark. Om jag ska jämföra med nån svensk smak skulle det nog bli krusbär.

Aguaje är en annan frukt som används till dryck. Den ser ut som om den har fjäll på sig . Den kan jag tyvärr inte visa hur den ser ut på insidan än. Den är mycket läskande och god som måltidsdryck.

img_20160916_122022

 

Till efterrätt idag blir det fruktsallad, med condenserad mjölk, mycket gott. Denna fruktsalladen gjorde jag av mamey, mango grenadilla och tuna. img_20160920_110720

Kommentera