Landet där det mesta kan vara Street food

Peru är ett land där det vimlar av gatuförsäljare. I vartenda gathörn  och på trottoarer , torg och allmänna platser står det en människa och erbjuder något. Allt från ambulerande kiosker till mössor, vantar eller hantverk, till mat av alla dess slag. Mat som man kan äta gåendes på stan. Empanadas, humitas, papas rellenas, rocoto relleno, sandwiches, frukt, juice, emolientes anticuchos, choclo med ost, etc….listan kan göras väldigt lång.
Det är väldigt enkelt att göra affärer här. Du köper in det du vill sälja och ställer dig någonstans där det finns plats och erbjuder dina varor.  För den som vill kan man tjäna en slant bara genom att öppna dörren till sitt hem och erbjuda dagens lunch eller frukost. Att vara företagare/ restaurangägare i det här landet är betydligt enklare än i Sverige. Glöm miljö och hälsa och alla tillstånd. Laga det du är bra på och ställ dig på gatan och sälj…tänk om man kunnat göra så hemma.

image

Här är det patarasca i Tarapoto och grillning av kyckling och mogna matbananer direkt på gatan.  Patarasca är fisk tillagad i ett paket av löv från bijau,  ett stort blad som liknar bananblad.  De säljs i rullar,  men tyvärr hittar man nog inte bijau i Sverige däremot går det att få tag på bananblad i välsorterade grönsakshandlare eller asiatiska butiker med bra sortiment. 
Fisken som är tillagad i dessa paket är underbart god och faller isär.

image

image

Här är det mycket vanligare att äta hel fisk än i Sverige. Ser både trevligare ut och smakar helt underbart. 

Kommentera