Sommar= rabarber

För mig är sommaren lika med smaken av rabarber. Det finns så mycket gott man kan göra med rabarber men just idag ville jag bara njuta av en enkel rabarberpaj. För att göra den lite annorlunda använde jag valnötter till smulet. Valnötter och havregryn och socker. Sedan hyvlade jag smör och lade på toppen.

Rabarbern är ju ganska sur så den kräver sin mängd med socker. Jag brukar att skiva ner rabarbern och sockra och eventuellt lägga på lite majzena eller potatismjöl för att binda vätskan innan jag fördelar smulet ovanpå och så in i ugnen. En klick glass eller en vaniljsås är så gott till.

På tal om glass åt jag en underbart god glass, gjord på färskost härom dagen. Den kommer jag inom kort att försöka kopiera. Den var helt ljuvlig men de tydlig smak av vanilj och färskost. Den får bli ett projekt framöver. Den hade visserligen suttit fint tillsammans med min rabarberpaj men , jag får väl göra en ny när glassen är klar.

Pratade med min goda vän Linda på midsommarafton och hon hade också några fina idéer på goda glassar som jag måste prova att göra, så håll utkik här framöver. Linda har under många år bott i Brasilien och har en blogg( väl värd ett besök) som heter Brazilian Linda.     

När jag höll på med pajen insåg jag att jag hade plockat av lite för mycket rabarber, så det blev ett par stjälkar över och de gjorde jag marmelad på. Det är vad jag kallar sommar på burk! Underbart att smaska på när hösten kommer och du längtar tillbaka till sommaren. Tre små burkar blev det denna gången , men det kommer inte vara den sista omgången jag gör marmelad. Ost och marmelad är min mans favoritpålägg så det går åt en hel del men jag brukar faktiskt vara självförsörjande med marmelad och den man gör själv är ju så mycket godare än den köpta.rabarbermarmelad

Just nu luktar det så gott här hemma….sommar, det luktar sommar.rabarberpaj

Kommentera