Uppskattande små ord

Idag på jobbet kom en av flickorna fram med en liten present så här nu i avslutningstider. En vacker påse med lite godsaker i, men det allra bästa var inte de goda sakerna utan en liten lapp som låg inuti påsen, och orden som stod på den…världens bästa kokerska

Att tre små ord kan kännas så gott!

Imorgon är det personalfika på jobbet igen, det har vi varje onsdag. Det är en av de få gånger som nästan alla i personalen är samlade och det är få som väljer att inte komma ner till mig i köket och fika när det är onsdag för de vet vad som vankas…

Idag fick jag lust att experimentera lite. Jag hade lite överblivna äggvitor men ville inte bara göra vanliga maränger , men så kom jag på att jag kunde smaksätta med något. Jag tittade i skafferiet och hittade cocos och chokladknappar, och till sist en flaska med arrakssmak.

Eftersom mina äggvitor var frusna så blandade jag de med socker och satte de över ett vattenbad för att lättare få de till maräng och började vispa.marängNär marängen hade blivit vit och fluffig tillsatte jag cocos och chokladknappar cocos chokladknapparoch en tsk arrakssmak.arrak Sedan bredde jag ut marängmassan på ett bakplåtspapper tårtbottenoch satte in den i ugnen som var varm (200 grader) men direkt när jag satte in den sänkte jag värmen till 150 i en halv timme och stängde sedan av den men lät plåten stå kvar och torka över natten.

Imorgon tänker jag vispa grädde och smaksätta med lite arrak och breda över tårtbottnen, och garnera den men gult och blått. Ananas och blåbär i form av en svensk flagga. Det är ju snart Sveriges nationaldag.  Vi får hoppas att kollegorna tyckte om mitt lilla experiment.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: