Uppgradera gårdagens middag

Alltför ofta värmer vi bara upp gårdagens middag och äter samma sak igen , när med små enkla knep och lite fantasi kan göras om till en helt ny måltid . Ta till exempel min gårdagens middag som var Förklädda grönsaker- falsk hummersoppa . En fantastiskt god soppa som den är men som kan användas till bas för flera kommande dagars middag om man tänker efter.

Idag hade jag lite pasta i kylen , grön spenattagliatelle som blev över sedan några dagar tillbaka. Den tillsammans med soppan som bas till en pastasås förvandlas på fem minuter till en festmåltid utan att egentligen laga mat. Och jag slipper äta samma sak en dag till.

Använd alltså falsk hummersoppa som bas i den här pastasåsen med räkor och stenbitsrom som troligtvis kommer bli en riktig favorit. Värm upp vatten och låt den redan kokta pastan bli varm. Ta ca två dl av falsk hummersoppa och lägg i en liten kastrull och värm upp. Låt en msk stenbitsrom glida ner tillsammans med 1 dl skalade räkor och låt sedda bara snabbt värmas upp. Obs koka inte, då blir räkorna sega och tråkiga. Slå sedan såsen på den avrunna pastan och garnera med lite grönt, som dill eller gräslök.

Under fem minuter för en helt ny klimatsmart måltid. Att ta tillvara på rester eller restifiera som man kan säga , är bra för miljön och klimatet, men också för din egen ekonomi och plånbok.

Varför inte prova den här soppan som sås till en fiskgratäng ? Det kommer jag att göra imorgon. Torskrygg och potatismos tillsammans med den falska hummersoppan är en superkombintation.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: