Vem äter all mat bloggare lagar?

Vem äter upp all mat som matbloggare lagar? Det är något jag många gånger har frågat mig när den ena maträtten efter den andra avlöser varandra på bloggarna . Många matbloggar lägger upp flera olika recept på en dag , medan jag kanske inte alls lägger upp något på flera veckor. Jag har nämligen bestämt mig för att det jag lagar det ska ätas upp . Jag lagar alltså inte mat för att sen ta kort och sedan ner i soporna .

Nej sånt sker inte här på bloggen . Jag tycker att man måste ta ett ansvar för att inte slänga mat och använda jordens resurser på ett bra sätt. Det är ju därför som det kan dröja länge mellan mina inlägg . Ibland vill man ju faktiskt bara laga mat som känns igen och som man brukar laga och det kan ju visa sig att jag redan skrivit om just det .

Som ni säkert har märkt vid det här laget om ni är återkommande här inne på bloggen så tycker jag det är viktigt att minimera matsvinnet . Att ta till vara maten och resterna som blir och inte slänga mat i onödan . Allt jag lagar och fotograferar och lägger ut här det hamnar i någons mage , inte i soppåsen . Men det betyder också att jag inte kan lägga upp lika många recept . Trots allt finns det ju så mycket mat att laga och så lite tid att äta den och framför allt så lite utrymme i magen . Så misströsta inte om det dröjer länge mellan inläggen ibland … det kommer nya …..när jag har ätit upp 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: