När hettan slår till behövs vätska

När hettan slår till som den just nu gör runt om i vårt land är det jätteviktigt att få i sig vätska … Visst är det bra att dricka vatten men eftersom vi svettas och vi behöver energi är faktiskt vätskeersättning mycket bättre . Vätskeersättning innehåller både salt och socker och det är nödvändigt för oss i värmen .

Du kan köpa färdiga paket med vätskeersättning i butikerna men varför göra det när det är så enkelt och mycket billigare att göra den själv . Det enda du behöver är vatten , salt, socker och någon form av smaksättning .

Vatten , 1 liter

Börja med att hälla upp 1 liter vatten i en skål. Det är viktigt att hålla måtten . Annars blir koncentrationen i oordning .

Till vänster 1/2 tsk salt, till höger 2 msk socker

Tillsätt 1/2 tsk salt och 2 msk socker till vattnet och blanda allt tills sockret och saltet har löst upp sig . Nu har du en neutral vätskeersättning . Men du kanske önskar lite smak på den ? Här kommer några förslag .

Förslag till smaksättning på vätskeersättningen

Jag brukar alltid ha smaksättning till bubbelvatten hemma . Det finns i flera olika smaker och det är en utmärkt smaksättare . Citron har man också nästan alltid hemma eller någon annan citrusfrukt . Det behövs inte många droppar för att göra vätskeersättningen välsmakande och god . Blanda ner dropparna i vattnet och slå på flaska och förvara i kyl . Det håller sig i ca två veckor . Jag pimpade flaskan med lite myntablad , det blir man ju glad av . Jag väntade inte på att det skulle bli kallt i kylen utan jag hällde upp ett glas till mig direkt

Vätskeersättning med myntablad

Ett sugrör ner i glaset och sen var det bara till att dricka … det slank ner riktigt fort för det var läskande och gott !

Ta det försiktigt där ute i värmen ! Glöm inte att dricka .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: