Ormmelongurka

I min mors växthus kan man hitta många roliga saker. Sist jag var där fick jag syn på en enorm gurkliknande växt . Den är ljusare i skalet än en gurka , lite ljusgrön och den var batongliknande i formen . Växten heter ormmelongurka , och är som det låter en korsning mellan melon och gurka och orm, ja det har den fått efter växtsättet . Den kan bli närmare metern lång ….

Det här exemplaret som jag idag har smakat på är 85 cm lång !!

Konsistensen är som melon men smaken som gurka , kärnhuset ser ut som en melons och den har kärnor som melon . Däremot är den inte söt .

Jag skalade den och skar den i stavar och åt dem naturella den här gången .

Roligt att prova nya saker !

Alla skålarna kom tomma tillbaka , det tyder på att gästerna tyckte det var gott .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: