Nu ska här planteras

Nu mina vänner, ska här planteras … jag har äntligen fått mitt lilla växthus, och vårvärmen har kommit. Nu kliar det i mina fingrar att få sätta fart och pilla i jorden.  I mitt växthus som jag beställde tänkte jag ha lite chili och tomater och så kommer jag att plantera en caigua. Jag hade den utomhus förra året mot en södervägg men det var inte tillräckligt varmt för den så den hann aldrig ge mig någon frukt. Däremot hade min mor en på sin inglasade altan som gav rikligt med caigua.

Mitt växthus är på intet vis nåt fancy stuff, utan ett väldigt enkelt växthus i plast , nästan som ett tält. Men jag tror och hoppas att det fyller sin funktion.

Jag kunde inte bärga mig så jag började lite smått att så i mina pallkragar idag. Potatis, en sort som är helt rosaröd och jättevacker pillade jag ner i jorden .vill ni se hur den ser ut så kommer en bild här och om du följer länken hittar du var du kan köpa utsäde http://larsviken.se/shop/sattpotatis-konsument/red-emmalie-1-kg/

Sedan pillade jag ner de salladssorter som jag förgrott inomhus, det var plocksallad, romansallad, machésallad och jag satte både gul och röd lök. Morötter och rädisor och spenat fick också plats bredvid dillen och bönorna. Nu fattas det bara persilja , koriander och bondbönor och vem vet om jag får plats med nåt mer. Det finns inget underbarare än att gå ut i landet och skörda just det man ska tillaga till middag. Även om min köksträdgård är liten och består av fyra pallkragar får det plats en hel del. I år har den ju också utökats med ett litet växthus. Nu gäller det bara att hålla de spanska skogssniglarna eller mördarsniglarna som de heter i folkmun på plats. Annars blir det inte mycket kvar till mig att skörda.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: