Grönt är skönt

Sommaren är här , även om vädret inte alltid låter oss tro det . Utanför regnar det var och varannan dag men det som har såtts i mina krukor , rabatter och lådor behöver dessa droppar. Det grönskar och frodas . 

Det allra bästa ned den här tiden är att kunna gå ut utanför dörren och plocka den sallad du behöver, klippa av lite örter till din matlagning eller dra upp en färsk primör och bara njuta av den kokt med lite smör på. 

Det är nu som det är som allra enklast att få i sig grönt! Och framför allt , godast. 

Det behöver inte va så mycket. En blomlåda kan räcka till mycket. Plocksallad, örter mer behövs egentligen inte för att få känslan av nyskördat. 

Just nu för jag ett konstant krig mot oinbjudna gäster, mördarsniglar som har fått för sig att den sallad jag har planterat är till dem. Men jag ska ha sista ordet! Och salladen är min! 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: