Marmorerade ägg

Påsk =ägg

Ägg kan man göra många roliga saker med. En rolig sak att göra med ägg är att färga dem. Det finns många olika sätt  att färga ägg på och jag tänkte dela ett av dem. 

Lägg dina ägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt 2 msk vinäger/ liter vatten och tillsättanden valfri karamellfärg. Ju mer färg desto intensivare färg på ägget. Koka sedan äggen så länge du vill ha dem. 

För att marmorera dem blandar du sedan i en tallrik vid sidan av vatten , annan karamellfärg 1 tsk olja och 1 msk vinäger . När äggen är färdigkokta skölj dem i kallt vatten under nån minut. Ta sedan äggen ett och ett och doppa/rulla dem i den andra färgblandningen och torka sedan av dem med papper.  På grund av oljan i vattnet fastnar bara färgen på vissa ställen. Så här fina blev mina ägg! Jag använde blå och sedan grön. 

Kommentera