Ny bekantskap bland proteiner

Idag har jag prövat en ny sak som jag hittade i kyldisken på butiken i närheten. Ett nytt protein. Istället för att använda kött, fisk eller fågel , kan man byta ut det mot andra proteinkällor och då är det alltid roligt att prova nya saker. När jag köpte den hade jag en föreställning att det var nåt liknande tofu , men där fick jag nog ändra tanken lite.

Mifú hette produkten och det var ett mjölkprotein, som man kan steka. Det är små kulor av mjölkprotein, dessutom laktosfritt,glutenfritt och fritt från soja. Mifu är dock ej mjölkfritt, så en mjölkallergiker kan inte äta detta.

Den såg lite ut som keso fast bara kulorna . Dessa stekte jag och de fick fin färg, tillsammans med lite grönsaker i strimlor. Jag tillsatte lite röda risnudlar och lite teriyakisås, och toppade med lite koriander. Vips …på mindre än en kvart hade jag en färdig vegetarisk måltid. Smaken var mild och god . De gav tuggmotstånd och framför allt protein i min måltid.  Definitivt en produkt som jag kommer att använda mig av igen. Varför inte använda den i en lasagne eller i en vegetarisk pastasås. Möjligheterna är många.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: