Efterrätten, pricken över i

Hur många gånger har du lagat en jättegod måltid ,men när den är slut så känns det somom det saknas något? Det har hänt mig …många gånger. Det som saknas då är ju pricken över iet, efterrätten. Den där lilla söta twisten som avslutning. Iblad behöver det inte vara så mycket, det kan till och med räcka med en bit choklad eller en frukt men det är som om kroppen behöver det för att bli tillfredsställd. 

En enkel men ack så god efterrät som går supersnabbt att göra är honungs och sesamgratinerad fetaost.Sältan i osten möter den söta lena honungen och sesamfröna gr tuggmotstånd och chewiness. Har du inte provat så bara måste du göra det, det kan bara liknas vid himmelriket för efterrätter. 

Ett paket feta räcker till två portioner. Dela osten så att du får en tunn skiva fetaost, lägg den på ett ungsfast serveingsfat för en person. Häll över ca två msk flytande honung. Det fungerar med fast honung också. Strö sedan sesamfrö över honungen så att osten blir täckt, en dryg msk på varje ostskiva. Gratinera i några minuter i het ugn tills honungen bubblar och osten blivit varm och efterrätten ser gyllene ut. 

Ska jag va riktigt ärlig så åt jag upp min efterrätt innan jag kom ihåg att ta ett kort på den så ni får försöka er på den själva. Jag kan nog lova att ni inte ångrar er…..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: