Tomtens kycklinggryta med smak av glögg

Åh hej på er, det var visst ett tag sen jag publicerade något sist . Det har varit några hektiska veckor men idag är det dags. Jag tänkte dela med mig av ett recept på en jättegod kycklinggryta med smak av glögg. Det tycker jag passar bra så här i glöggtider.
Att använda glögg som smaksättning ger en lätt sötma till grytan och en rund och fyllig smak. Gör så här:
Dela kycklingfiléer i lagom stora bitar. Fräs dem i lite smör. Tillsätt buljongtärning och vatten så att det precis täcker kycklingen och sedan en skvätt glögg, ca 1 dl. Börja med en liten mängd glögg och häll ev sedan på mer om du önskar. Låt puttra en stund och medan den puttrar skalar du och tärnar några morötter och låter dem koka med. Tillsätt citronpeppar.
Tärna squash, paprika och en purjolök, men låt dem vänta i en skål utanför grytan. Tillsätt grädde i grytan och smaka av . Behövs mer salt/buljongtärning och citronpeppar eller mer glögg så ta lite till. Strax innan grytan skall serveras tillsätter du de övriga hackade grönsakerna och reder av grytan med maizena. Det ska fortfarande vara tuggmotstånd i squashen och paprikan. Servera grytan med kokt potatis eller varför inte något gryn, som matkorn eller bulgur.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: