Cacao växer på träd

Här i det här landet produceras det stora mängder Cacao. Vad vore livet utan en chokladkaka eller en kopp varm choklad en kall vinterdag. Vägen är lång från frukten på trädet tills den når vår hand i form av en välsmakande chokladbit eller en kopp choklad.

Så här ser Cacaofrukten ut. Den är stor, nästan som en melon i formen.wp-1473196286756.jpeg

Inuti den är den alldeles vit och inuti det vita finns cacaobönorna inkapslade.wp-1473196362233.jpeg

Bönorna är små och rödbruna till färgen beroende på var de växer. dessa rostas och ytterskalet tas sedan bort. Dessa rostade cacaobönor krossas sedan och mals till en pasta . Av den här pastan formar man kakor som nu är rå cacaomassa. Alltså 100% cacao.

Av skalen kan man göra te, cacaotewp-1473196271125.jpeg

Jag Älskar att experimentera och därför kunde jag ju inte låta bli att även köpa lite äkta cacaobönor. Vi får se vad de månde bliva av dessa när vi kommer hem. Man kan dessutom äta dem som de är , på påsen står det att man kan äta fem om dagen för en positiv inverkan på hälsan. Vem sa att choklad inte var nyttigt? wp-1473196199774.jpeg

Kommentera

%d bloggare gillar detta: