Fler nya bekantskaper från marknaden

Ja vad säger man, jag älskar att gå på marknaden och köpa frukt och grönsaker , färsk kyckling och kanske en köttbit. Det finns inget bättre. Bara följa din inre lust vad du vill smaka på. Idag kom jag hem med tre nya frukter, eller nya och nya, den ena är ju en banan , men en annan sorts banan än de vi är vana vid. bara ca 10 cm lång och lite knubbig. Lite sötare i smaken.wp-1473275881750.jpeg

Den i mitten är någon sorts kaktusfrukt och jag har ännu inte öppnat den och smakat den så den får jag återkomma till.  Den till vänster är någon släkting till grenadillan från föregående inlägg. Samma typ av frukt men i denna är fruktköttet alldeles orange och fyllt med små knapriga kärnor. Smaken är också syrligare men god.. Så här ser den ut inuti. Tyvärr så uppfattade jag inte namnet på dem två senare , men jag kanske kan få reda på den nästa gång jag går till marknaden och då får jag uppdatera inlägget.wp-1473275876309.jpeg

Som ni kanske minns så skrev jag härom dagen att jag hade köpt en mamey, och nu har jag ätit av den och vill visa er hur den ser ut inuti. wp-1473033798682.jpegwp-1473275893057.jpegwp-1473275887546.jpeg

Som ni ser är den alldeles oragne och har ett antal stora kärnor i sig , tre eller fyra stycken. Skalet är läderartat och går att dra av ganska enkelt. Smaken är syrlig och söt , fruktköttet ganska hårt, med tuggmotstånd . Imorse gjorde jag mig en fruktsallad med mango, mamey och grenadilla och färsk ost till frukost. Väldigt fräscht och gott.

wp-1473275899445.jpeg

Än finns det många frukter som jag ska prova så håll er uppdaterade…… Hasta mañana!

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: