Trädgårdsfest update

Igår var det så dags att göra nästa fas i operation spädgris. Saltlaken jag lade den att bada i härom dagen hälldes av och nu var det dags för lite andra smaker.

Jag gjorde en gojamoja, eller rättare sagt marinad av en flaska matlagningsvin, olja, spiskummin, svartpeppar , oregano, paprika, , saften av en halv citron och en hel pressad solovitlök. Lite salt men väldigt sparsamt eftersom spädgrisen nu har legat i saltlake i drygt två dagar. några droppar liquid smok åkte också med ner i marinaden eftersom jag först hade tänkt att jag skulle röka den i röklådan några minuter men jag insåg att den inte kommer att få plats där.Liquid smoke är rökt vatten som är väldigt smidigt att använda om du vill ha röksmak utan att röka. Men ta det varligt, det är mycket smak i bara några droppar! Finns att köpa i välsorterade mataffärer.

Den här marinaden smetade jag in på grisen och  var noga med att den kom även på insidan. Nu får den ligga i det här badet i några dagar.

wp-1468463879603.jpeg

Varje dag kommer jag att vända på grisen ett par gånger så att smaken inte bara kommer på ena sidan. To be continued…..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: