Trädgårdsfesten som fick flytta in

Så var det då äntligen dagen D. Redan tidigt,  tidigt på morgonen gick jag upp och satte in huvudpersonen för festen i ugnen. Tanken var att den lilla spädgrisen skulle få tillagas sakta på låg värme så att köttet skulle bli mört och falla isär av sig själv. Ugnen satte jag på 150 grader och grisen stoppades in och sen gick jag och lade mig igen…
4,5 timmar senare kollade jag hur han mådde där inne och såg att han var precis lagom till att ta ut. Här är han nyss uttagen ur ugnen.

image

Köttet lossnade så fort man rörde på det.

Vädret var inte på topp men vi hoppades på bättring och satte upp ett tält i trädgården uti fall att. Och sen började jag förbereda resten av buffén. 
Jag bakade ett focaccia med tomat rosmarin och rödlök. Det är ett lite segare bröd med olivolja och salt på toppen. Mycket vackert och gott på buffébordet.

image

image

Sen hade jag bestämt att göra två sallader. En quinoasallad med grekisk smak, dvs oliv, rödlök, tomat.

image

Och en morot och fänkålssallad med grapefrukt som jag provat förr och som verkligen är något utöver det vanliga. Den har en dressing med honung, rödvinsvinäger, grapefruktsaft och olivolja, salt och svartpeppar. På toppen lite dillkvistar.

image

Utöver grisen tänkte jag att rökt fisk skulle vara gott. Därför rökte jag en bit lax och två makrillar.

image

Lite tzatsiki och chimichurri svängde jag också ihop. Och lite vattenmelon och fetaost spett fick bli ett fräscht inslag.

image

image

Till detta serverade jag också smörfrästa färskpotatis med dill och grekiskt ris som fått koka tillsammans med oliver och rosmarin.

image

image

Vädrets makter var inte på vår sida den här dagen så vår trädgårdsfest fick flytta inomhus på grund av regn. Men det gick bra det också,  vi fick närmare till buffébordet och det var nog ingen ledsen över….

image

Kommentera

%d bloggare gillar detta: