Det spirar i köket

Våren är här och det spirar i köket. Som ni kanske har sett så sådde jag ärtskott för några dagar sedan och det gror så det knakar. Redan efter två dagar kunde man skönja groddarna där nere i den svarta myllan. Nu är de kanske en cm.dsc_0223.jpg

Det är inte bara ärtskotten som spirar , även inspirationen rinner till. Snart börjar grillsäsongen på riktigt och mitt utekök står bara och väntar på att jag ska börja använda det igen. Det är så fiffigt gjort av min händige bror, han har svetsat ihop två fälgar och sågat ut ett hål där man lägger in bränslet. Sedan ställer man bara kastrullen på fälgen och tänder på. Så smidigt. utekök

Snart är det dessutom dags att börja med min kryddträdgård. Jag har på min terrass två stora krukor där jag har alla möjliga sorters örter och kryddor och lite salladsblad , då är det bara till att gå ut och plocka. Det är för mig väldigt kreativt och lyxigt. Snyggt är det också. Vem har sagt att det måste vara
blommor!image
image image

Det är snart dags att förbereda jorden och krukorna för detta året. Vissa örter är fleråriga och de kommer upp igen andra måste man plantera om. Det roliga är att man har lite att välja på då att inspirationen och kreativiteten kan få flöda.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: