Japanskt för hela slanten

Härom dagen hade jag en sån där dag där det blev lite insnöat på ett och samma spår hela dagen. Den här gången snöade jag in på Japan. Jag har aldrig varit i Asien  eller Japan men jag älskar sushi och har varit nyfiken en längre tid på att prova att göra min egen sushi. Sagt och gjort…Ingredienserna inhandlades och rätt tidpunkt inväntades. Under tiden passade jag på att läsa på på nätet om hur man går till väga. Det finns en uppsjö av sidor för alla intresserade om hur man gör sushi.

Dagen kom och på jobbet var det soppdag och då brukar jag baka bröd till soppan, det brukar vara väldigt uppskattat av både stora och små. Den här dagen tog jag mig an ett recept på Hokkaido, ett japansk bröd som är så fluffigt som bomull. Lite sött och det innehåller ägg, liknar därför lite mer åt vetebrödshållet, men så ljuvligt gott. Det intressanta med detta bröd är att man först gör en redning i en kastrull på spisen  och det är tack vare den här redningen som brödet blir så fluffigt eftersom den binder delar av glutenet och vätskan. dsc_0217.jpg

Hemkommen från jobbet satte jag sedan igång med sushin. Jag fick god hjälp av min dotter som var hemma. Riset skulle tvättas , sköljas och sedan vila en stund innan jag satte på det i riskokaren. Under tiden ska man göra en vinägerblandning som ger riset sin smak. Preparera innehållet i sushin är också smart. Det är en hel del steg att följa men , det är ju bara roligt. Om ni har tänkt att försöka själva så läs på lite innan så är det säkert inga problem.

Själva ihopsättningen och rullningen var, låt och uttrycka oss milt…kladdig, men det ska det ju vara annars håller den ju inte ihop sen. Slutresultatet ser ni här wp-1459477756566.jpegwp-1459477772573.jpegwp-1459477780962.jpeg

 

För att vara första gången, är jag mycket nöjd . Gott och roligt! Utseendet …helt ok, med lite förbättringsmöjligheter. Sushi kommer jag självklart att göra fler gånger hemma! Prova själv….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: