Ny vecka ligger framför oss

En ny vecka ligger framför oss… har du matsedeln klar för veckans som kommer? Om inte kan du få lite inspiration  här klicka här.

Varje helg ändrar jag matsedeln inför kommande vecka. Ta för vana att kika in om du vill ha lite inspiration.

Att veta redan från början vad man ska laga när man kommer hem från jobbet är fördelaktigt ur många synvinklar. Du kan ha handlat allt du behöver för veckan på en handling, vilket troligtvis gör att du sparar pengar om du veckohandlar. Du behöver inte stressa ihjäl dig för att komma på vad ni ska äta när ungarna ropar att de är hungriga så fort de kommer in genom dörren. Variationen blir bättre om du planerar innan.

Många människor har ett fåtal rätter som sin repertoar… jag vill att den utvidgas och att du kan få nya favoriter, känna nya smaker, ny inspiration och nya idéer. Jag vet att tiden är knapp när man kommer hem från jobbet och du vill ha maten färdig fort på bordet, därför tänker jag också på detta när jag sätter ihop matsedeln. Tidskrävande matlagning kan man ägna sig åt under helgen…

Med lite planering kan man komma långt….förbered om det går innan. Följ inte matsedeln slaviskt…ta det du gillar och tycker om…byt ut vissa saker mot något du tycker passar bättre. Använd dina rester från gårdagen för att vara klimatsmart och ekonomisk. Ge din matlagning en ny dimension.

Pröva nåt nytt åtminstone en gång i veckan! Det finns så mycket gott att smaka på.

Kommentera