Hur förvarar man sallad på bästa sätt.

Blir du som jag lika frustrerad varje gång man köper sallad i påse i affären ? Man öppnar den och använder hälften och sen dagen efter tittar man i påsen igen för att använda resten och allt är bara en geggig sörja .

Då ska du definitivt läsa vidare . Här kommer nämligen ett tips på hur du får din sallad eller bladgrönt att hålla länge. Upp till tre veckor om det vill sig väl . Nu på sommaren är detta knep också väldigt bra eftersom jag odlar hemma och älskar sallad så har jag väldigt mycket bladgrönsaker i mina land och som de flesta vet är det inte så lätt att gå ut och plocka sallad i solsken . Den är nämligen alldeles vissen. Då är det bra att plocka och ha i kylen så att man alltid har fräsch sallad till maten .

Så här gör du : börja med att skölja salladen ordentligt . Jag brukar ta en stor skål och fylla med vatten och plocka av salladsbladen ett och ett och skölja . De sköljda salladsbladen får sen vila och rinna av på en ren handduk .

Nyskördad och sköljd romansallad från trädgården

Ta sedan en stor plastburk med lock och lägg i en lång remsa med hushållspapper som du sedan viker mellan salladslagren . Lägg inte för mycket salladsblad mellan varje lager papper. Och försök se till att salladen inte är för blöt .

Avsluta med ett lager hushållspapper. Om salladen har varit för blöt kan du behöva byta ut pappret efter någon dag eller två . Annars ruttnar bladen .

Samma sak gör du med den köpta salladen i påse. Skölj ev , och låt rinna av . Varva med hushållspapper i en stor burk och sätt på locket . In i kylen. Och nu håller din sallad utan att bli geggig och ruttna i upp till tre veckor .

Om pappret har blivit för blött byt ut det . Det ska bara vara lätt fuktigt . Hoppas det här lilla husmorstipset hjälpte dig lite . Så att du som jag slipper frustrationen med rutten sallad eller spenat i påsar och att du alltid kan ha fräsch sallad i kylskåpet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: