Snigelfällan

Som ni kanske vet brukar jag odla en del grejor i min trädgård . Ett stort problem är dock att jag har oinbjudna gäster . Som dessutom är väldigt hungriga ! De oinbjudna gästerna jag pratar om är spansk skogssnigel eller mördarsniglar som de också kallas . Varje år strider jag mot dem med alla möjliga och omöjliga tekniker för att få ha mina grönsaker i fred .

Plocka dem, klippa isär dem , lägga salt på dem , snigelnedel , och en massa annat . I år fick jag ett tips på en snigelfälla som du inte behöver gräva ner . Jag tänkte att det är värt ett försök .

Ta ett tomt mjölkpaket och häll i en öl och lite handdesinfektion . Gå ut i trädgården och lägg mjölkpaketen på gräsmattan där du brukar hitta sniglarna . Hålet uppåt så att inte ölet rinner ut. Sniglarna kommer att lockas av lukten av öl och krypa in i genom hålet och dö i ölet .

Det bästa av allt….Det funkar!!!!

Du kan ha din mjölkpaket liggandes nån vecka . Sen får du byta ut den och fylla med ny öl . Har du problem prova du med …

Kommentera

%d bloggare gillar detta: