”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart”
Idag , 9 mars är det tomatsåsens dag! Tomatsås är mycket användbart. Det finns så mycket gott som du kan göra med tomatsås. Allt från en enkel tomatsås till din favoritpasta till en krämig lasagne eller varför inte kebab i tomatsås eller en god kycklinggryta . Tomat innehåller mycket nyttigheter och är en bärare av umami , men för att umamin ska framträda behöver den omsorg och tid . En god tomatsås görs inte på en tio minuter, den behöver koka ihop sig betydligt längre tid.
Man behöver egentligen inte så mycket ingredienser för att göra en god tomatsås. Tomater är ju självklart , utöver det, lite örter, lök eller vitlök … tid och omsorg och så har du en god tomatsås. Låt den puttra minst en halvtimme för att få fram umamin , smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att balansera syran i tomaten om det behövs. Några hackade oliver eller några ansjovisfiléer kan ge dig en annan dimension på din pastasås, och du behöver inte oroa dig , det smakar inte fisk….
”>Här kan du köpa tomater och mycket annat till riktigt bra pris.
Tomater är något man alltid borde ha hemma i skafferiet, och kanske även i kylskåpet om det är säsong . Just nu smakar de färska tomaterna inte jättemycket det kan vara lika gott att använda andra alternativ istället, som konserverade, passerade eller soltorkade tomater i din matlagning. Varför inte klicka in på länken och fylla på ditt förråd idag?
Äter du tomatsås idag ? Kommentera gärna och lägg upp en bild på din tomatsås.