Jorden runt på tre veckor: Borta bra men hemma bäst 🇸🇪

Visst är det kul att prova på andra kulturer? Men efter snart tre veckor börjar man längta lite efter svensk mat . Vår jordenruntresa har kommit till Sverige och vad är egentligen svensk mat? Ja det första jag tänker på är ”sill och potäter” , surströmming, bruna bönor och fläsk, ärtsoppa. När jag sa det till pedagogerna blev det kalla handen direkt . Det var inget som föll de i smaken . Köttbullar , sås och potatis och lingon sa de allihop men en mun! Så vad gör man inte för att göra sina kollegor till lags ( troligtvis barnen också) . Köttbullar fick det bli .

Köttbullar är kanske inte så svenskt , finns ju i många länder men just att äta dem tillsammans med lingonsylt det är svenskt . Att blanda sött och salt är nåt som inte många andra kulturer gör på det sättet vi gör . Alla har sitt eget favoritrecept på köttbullar så det är ju ingen idé att skriva hur man gör det kan alla . Mitt tips är i alla fall att efter man brynt dem i stekpannan så låter man de gå färdigt i ugnen . Då får man dessutom en sky som man kan göra god sås på .

Servera med kokt potatis , gräddsås , kokta grönsaker , och gärna rårörda lingon .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: