Så mycket mat och så många smaker

De kommande veckorna på jobbet kommer jag att servera mat från olika länder. Detta för att barnen på förskolan ska lära sig om olika kulturer och lära känna nya smaker. Vi har valt de länder som barnen på vår förskola kommer ifrån och vi presenterar ett land varje dag. Det barnet får då känna sig lite speciellt och om det kan själv vara med och berätta. Kanske lära oss något ord på sitt språk.

Maten som serveras kommer från det landet. Smaker som barnen känner igen hemifrån. Följ med på en jordenruntresa de kommande veckorna. Vi besöker flera olika kontinenter. Du har väl pass och biljett redo och väskan packad?

Som  en liten försmak på konstiga smaker och maträtter serverade jag igår Igelkott i gröngräset. Man kan skoja till maten med enkla medel och lite fantasi.

Ses snart!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: