Vad blir det till mellanmål?

Skolan börjar snart igen och med det behovet av att komma på bra och mättande mellanmål. Energin i kroppen tar ganska snabbt slut när man springer , leker och har kul. Det gäller ju även om man jobbar och flyger och flänger och har kul förstås. Både stora och små behöver fylla på med lite mellanmål när orken tryter. 

Mellanmål kan ju se olika ut, huvudsaken att de tillför energi till kroppen . Macka och mjölk är väl det vanligaste. Men varför inte variera med nåt annat emellanåt? Fruktkräm och mjölk, ostkaka, smoothie, nyponsoppa, fruktsoppa, mannafrutti, eller risifrutti… listan kan bli jättelång. Och idag tänkte jag lägga till ytterligare ett förslag som jag provade härom dagen och det var mannagott. 


Mannagott är ett recept som står på mannagrynspåsen och det är helt enkelt mannagryn kokta i saft som vispas vitt och fluffigt, ( det blir nästan som en fromage i konsistensen) med elvisp och serveras med bär och mjölk.  Om du inte har testat det innan så gör det! Ta då en saft som inte innehåller sötningsmedel då de kan få en hemsk smak av upphettning. Allra godast blir det nog med hemgjord saft om du har det. 

Koka som om du kokade gröt fast med saft istället för vatten och lite vaniljsocker och en gnutta socker i . Häll över den saftfärgade gröten i en skål och vispa den med elvisp tills den blir alldeles vit ( rosa) och fluffig och pösig. Det tar några minuter. Servera den avsvalnad  eller kylskåpskall med färska eller frysta bär tillsammans med lite mjölk. 


Mättande och annorlunda kanske till och med bortglömd. 

Kommentera