Kärleksbullar

Idag var det soppdag på jobbet och som vanligt brukar jag då baka nåt gott bröd till soppan. Just den här dagen bestämde jag mig för att göra kärleksbullar. 
Kärleksbullar är bullar som gör dig snäll och som gör dig till en bra kompis.  De gör så att du inte bråkar med dina vänner. De är bakade med kärlek och dessutom har de kärlekens färg, de är nämligen alldeles rosa.
Allt detta fick barnen på förskolan veta idag och de fick komma in till mig i köket och titta på den fina rosa degen.

image

De fick se när jag bakade ut bullarna och vi pratade om vad det det var i. Det var till och med någon som såg att det fanns morötter i! Och så givetvis en massa kärlek eftersom de var alldeles rosa!

image

Barnen räckte allesammans upp handen när jag frågade vem som skulle äta en kärleksbulle till maten. Ja till och med fröknarna….alla ville bli snälla och vara en bra kompis.

image

Till lunchsoppan som för övrigt var palsternackssoppa serverades då dessa rosa bullar, med röda prickar inuti…..Och vet ni….efteråt,  när lunchen var avslutad och man satt och åt sin efterrättsfrukt, sa ett av barnen faktiskt att de redan kunde känna effekten av kärleksbullen….tänk vilken effekt en enda riven rå rödbeta  kan göra!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: