Fiskrosor

Jag tänkte dela med mig av en maträtt som kom till en dag på jobbet när fisken jag hade planerat inte fanns att köpa och jag fick tänka om. Istället för ryggfilé av pollock fick jag ta hajmal. Jag gillar verkligen hajmal eller pangasius som den också heter. Den är en sötvattenfisk till skillnad från de andra fiskarna i frysdisken. Den är väldigt len och jag gillar att både koka och steka den. Det man ska tänka på när det gäller hajmal är att den fisken behöver komma upp i högre temperatur än annan fisk annars smakar den dy. Dra upp den till 74-76 grader.

Just den här dagen tog jag filéer av hajmal och delade på längden. Jag hade surimi /crabfish och virade fisken runt crabfishen.  Spadet från crabfishen använde jag till såsen så det ställde jag åt sidan.
Jag rullade ihop alla rosorna och lade dem i en ugnsfast form. Sedan gjorde jag en hummersås av grädde, hummerfond och crabfishspadet.  Den redde jag av med maizena.  Såsen hällde jag sedan runt rosorna och strödde på rikligt med dill. In i ugnen tills fisken var färdig. Detta smakade utmärkt tillsammans med ett gott fluffigt potatismos.

image

Kommentera