Trädgårdsröj och vårkänslor

Solen tittar fram idag och fastän vinden viner så är det vår i luften. Trädgården behöver en uppröjning från höstens löv och gammalt ris. Så på med jobbarkläderna och ut i friska luften och få lite skit under naglarna…. Väl ute,  med krattan i näven ser man där under alla löv och grenar att det redan spirar. Krokusar, nakna jungfrun, påskliljor och snödroppar tävlar om vem som kan sticka upp först ur jorden och vårkänslorna,… Ja de rinner till…..
Kan de så kan jag! Jag vill också ha saker som sticker upp ur jorden. Sagt och gjort… Nu är det experimentdags! 
Såg härom dagen att man kunde så ärtskott och ha till salladen. Ärtskott som är så vackra och spröda och smakar himmelskt fräscht av just ärta. Svårt skulle det inte vara heller. Helt enkelt bara lägga gula ärtor i blöt över natten, peta ner dem i en kruka med jord och vattna lagom, inte för mycket då ruttnar de tydligen. Så volá! Bildbevis nummer 1 och 2

image

image

Nu är det bara vänta och se….de står i köksfönstret hemma så att jag inte glömmer att vattna.  Snart blir det ärtskott i salladen!

By the way…vårkänslorna tog riktigt tag i mig..idag blir det årets första grill. Hel grillad blåprickig grouper, och biffar av oxkött. Grillen står redo att tändas när jag har förberett allt. Ha en trevlig annandag påsk.
image

Kommentera

%d bloggare gillar detta: