Arroz con mariscos

Efter en lång sovmorgon och en sen frukost idag så fick jag för mig att jag skulle laga en peruansk rätt som heter arroz con mariscos, det vill säga ris med skaldjur.  Man kan tro att den liknar paella , och på ett sätt gör den väl det men smaksättningen är helt olik. I paella är det saffran som ger färg och smak, medan i arroz con mariscos är det koriander , ají amarillo och ají panca som ger färg och smak.

Min arroz con mariscos skulle innehålla följande: lök, vitlök, ají amarillo( en orange chilifrukt som är speciell för Peru) , ají panca ,  koriander (färsk eller fryst, inte pulver), olja, gröna ärtor, röd paprika, fiskbuljong eller skaldjursbuljong, ris (al dente), räkor och bläckfisk.wp-1454170465105.jpeg

Jag börjar med att fräsa lök i olja tills den är genomskinlig och lägger sedan till vitlöken så att dem får gifta sig. Därefter tillsätter jag ají panca , ají amarillo hälften mixad och hälften skuren i fina strimlor. Låt dem stekas i stekpannan i några minuter. Tillsätt sedan ärtor, paprika i tärningar, fiskbuljong, koriander och det nästan färdiga riset. Rör ihop och låt det puttra några minuter, lägg sedan i skaldjuren och lägg på locket. Efter några minuter är skaldjuren färdiga och då är maträtten så gott som färdig. Smaka av med salt och några droppar citron och strö över lite mer koriander.

 

Mmm… doften av skaldjur och koriander är ljuvlig . Servera med citronklyfta och avokado, kanske även en kokt sötpotatis om du har….Låt dig väl smaka….Visst blir man hungrig av att bara titta på den här tallriken?wp-1454170478326.jpeg

Kommentera

Arroz con mariscos

Efter en lång sovmorgon och en sen frukost idag så fick jag för mig att jag skulle laga en peruansk rätt som heter arroz con mariscos, det vill säga ris med skaldjur.  Man kan tro att den liknar paella , och på ett sätt gör den väl det men smaksättningen är helt olik. I paella är det saffran som ger färg och smak, medan i arroz con mariscos är det koriander , ají amarillo och ají panca som ger färg och smak.

Min arroz con mariscos skulle innehålla följande: lök, vitlök, ají amarillo( en orange chilifrukt som är speciell för Peru) , ají panca ,  koriander (färsk eller fryst, inte pulver), olja, gröna ärtor, röd paprika, fiskbuljong eller skaldjursbuljong, ris (al dente), räkor och bläckfisk.wp-1454170465105.jpeg

Jag börjar med att fräsa lök i olja tills den är genomskinlig och lägger sedan till vitlöken så att dem får gifta sig. Därefter tillsätter jag ají panca , ají amarillo hälften mixad och hälften skuren i fina strimlor. Låt dem stekas i stekpannan i några minuter. Tillsätt sedan ärtor, paprika i tärningar, fiskbuljong, koriander och det nästan färdiga riset. Rör ihop och låt det puttra några minuter, lägg sedan i skaldjuren och lägg på locket. Efter några minuter är skaldjuren färdiga och då är maträtten så gott som färdig. Smaka av med salt och några droppar citron och strö över lite mer koriander.

 

Mmm… doften av skaldjur och koriander är ljuvlig . Servera med citronklyfta och avokado, kanske även en kokt sötpotatis om du har….Låt dig väl smaka….Visst blir man hungrig av att bara titta på den här tallriken?wp-1454170478326.jpeg

Kommentera

%d bloggare gillar detta: