Varför har jag inte haft en sån här förr

Ja, varför har jag inte haft en tryckkokare förr…? Den frågan har jag ställt mig de senaste dagarna när jag har använt min nygamla leksak. Jag vet inte om ni kommer ihåg men i ett annat inlägg här på bloggen berättade jag att jag fått en gammal tryckkokare.  Den är av märket Flex-seal och jag har nu hittat dess instruktionsbok på nätet och har spenderat de två senaste dagarna med att prova laga mat i den.

Igår kokte jag röda bönor i den, det gick på tjugo minuter! Och potatis, bara fem minuter. Idag gör jag lite mer avancerat. Kycklingsoppa. Låt mig tillägga att det doftar ljuvligt. Kycklingen är klar men de stackars bönorna i soppan behövde bara några minuter till…..

image

Måste tillägga att lite pirrigt är det fortfarande att använda den. Jag vänder inte gärna ryggen åt grytan där den står på spisen och väser och fräser….men resultatet. Mmmm! Att det dessutom förkortar tillagningstiden avsevärt gör ju alls ingenting.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: