Vårrullar när vintern närmar sig

Idag hade jag lite inspiration när det gällde lunchen. Jag ville göra något gott och lite ovanligt. Eftersom jag älskar asiatiskt och gillar att laga det också tänkte jag att jag skulle försöka mig på vårrullar. Jag vet att man kan köpa färdiga plattor deg till vårrullarna men jag ville försöka göra egen så jag googlade lite och hittade ett recept  på nätet  och det funkade jättebra. 1 kopp vetemjöl, 1/2 kopp tapiokastärkelse, 1 kopp kokande vatten och 4 tsk olja. Kör allt i mixer ca tio sekunder till du har fått ihop en degboll. Min gissning om du nu inte har tapiokastärkelse hemma som jag hade är att det går bra med maizena istället.

Degen blev mjuk och smidig och lättkavlad. Lite extra tapiokastärkelse på bakbordet så det inte fastnar är bra att ha.

Fyllningen , ja den gjorde jag av strimlad vitkål, kalkonfärs lite salladslök , gul lök och en cm färsk finhackad ingefära. Salt peppar och malen koriander blev smaksättningen. Detta fräste jag snabbt ihop i en stekpanna och sen var det bara till att göra rullarna.  Lägg fyllning i ena ändan , vik in sidorna och rulla ihop. sedan är det bara till att fritera dem i olja. Gott med lite soyasås eller sweetchili till. Inte så svårt som man tror, men gott blev det. Minst lika gott som på chinarestaurangen.

Kommentera