Cucamelon eller djungelgurka

I år har jag odlat något som heter djungelgurka eller cucamelon. Det är små gurkor som ser precis ut som miniatyrvattenmeloner. De är stora som druvor ungefär. Det blev några stycken på den lilla plantan jag satte . De tog jag idag och picklade.

Jag delade dem på hälften, la dem i en sil och strödde salt på dem för att dra ut lite av vätskan så att inte lagen blir utspädd av vätskan från djungelgurkan. wpid-wp-1443867950495.jpegLät den ligga i tjugo minuter och sköljde sedan av den och torkade den lite. Gurkorna stoppade jag i en tom glasburk och strödde på lite salt.

Sedan tog jag lika 1 del vatten och 2 delar vinäger och socker  och salt efter smak och kokade upp tills socker/salt hade löst upp sig. Jag lade  ner några blad från djungelgurkan i burken tillsammans med tre nejlikor och hällde på den heta lagen och satte på locket direkt. Nu står den på avkylning och om nån vecka när den har mognat ska jag prova mitt lilla experiment. wpid-wp-1443868046583.jpeg

Nästa del i detta experiment blir att smaka på knölarna som finns under plantan. De är också ätliga , bladen likaså. Vill du läsa mer om cucamelon så kan du klicka på den här länken http://homegrown-revolution.co.uk/savoury-fruit/growing-cucamelons/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: