Nutellastjärna

Jag gillar att skämma bort mina nära och kära…härom dagen när jag vaknade fick jag sån lust att skicka med min dotter lite godsaker till hennes sommarjobb. Hon jobbar i en handelsträdgård med min mor och vänner till familjen sedan många år. Och jag vet att de gillar godsaker, så jag satte igång.Min dotter skulle köras till jobbet kl 12 så jag hade gott om tid. Bestämde mig raskt för att visa er hur man gör en nutellastjärna.

Jag hade halvt misslyckad egengjord nutella i skafferiet. Misslyckad för att den blev grynig istället för slät och krämig på grund av att jag hade fel temperatur på chokladen, men smaken var det inget fel på så i väntan på bak har den stått i skafferiet och bidat sin tid.

Jag satte en vetedeg, använde receptet som stod på påsen förutom att jag använde mig av snabbjäst. Ett jäsmedel i pulverform som går att köpa i affären som innehåller både jäst och bakpulver/bikarbonat. Brödet jäser jättefort, bara 15 min , men hållbarheten minskar något, men i detta fallet visste jag att den stjärnan inte skulle bli långvarig. Det bra med den här snabbjästen är att den bara behöver jäsa en gång, vilket passade mig utmärkt idag.

När degen var färdig kavlade jag ut den till två lika stora rundlar, och smetade nutella på den understa. Den andra lade jag sedan ovanpå och klämde ihop kanten runt om. Jag sätter ett glas i mitten av rundeln och börjar göra tårtbitar runt om.nutellastjärna 1

När detta är färdigt tar jag tag i två tårtbitar och vänder dem ett halvt varv den ena åt vänster och den andra åt höger och lägger de sedan till rätta igen, sedan går jag vidare och gör så runt hela kakan. Ta bort glaset och jämna till runt om så att den fortfarande är rund och in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min. Knacka lite lätt på brödet och låter det ihåligt är det färdigt. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Ringla eventuellt på lite glasyr av florsocker och en gnutta vatten.

Så här fint blir resultatet.nutellastjärna2 Givetvis kan man fylla den med annat än nutella , varför inte pröva aprikosmarmelad?

Om den gick åt??? Jo du det sa bara slurp så var den väck…..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: