Mat till många

Ibland vill man kunna laga god mat till många utan att det ska vara svårt och krångligt . Jag är van vid att laga mat till många men andra tycker att det är jättesvårt . I mitt arbete lagar jag varje dag mat till 35 personer . Det är inte svårare än att laga till fyra …. Det är snarare så att det är svårare att laga mat till en person .

En dag fick jag en förfrågan från en vän som skulle ha folk hemma som skulle hjälpa till och min vän skulle få bjuda på mat . Han frågade om jag kunde rekommendera nåt enkelt som inte innebar att han stod vid spisen hela dagen .

Absolut sa jag och gav honom två alternativ till mat som sköter sig själv i mesta mån och där förberedelserna kan göras dagen innan om så behövs . Jag tänkte att jag idag skulle dela med mig av de recepten till er också. Den första maträtten jag föreslog var en ärtsoppa . Men istället för fläsklägg så gör man den med bacon. Det ger en lätt rökig smak .

Den andra maträtten jag gav honom att välja på var en kycklinggryta . Den här kycklinggrytan innehåller allt det vill säga du behöver inte koka nåt ris eller potatis upptill utan allt finns med i grytan och kokas tillsammans vilket gör att det får en riktigt god smak av paprika . Det som ger den här rätten dess färg och smak är ajvar. Ajvar finns i olika styrkor och är en blandning av grönsaker men framför allt paprika . Det finns att köpa i matvaruaffären .

Riktigt god blir den här kycklinggrytan om du använder kyckling på ben men det fungerar även att göra med filéer . Låt koka tills kycklingen blivit riktigt mör.

Att laga mat till många behöver inte vara svårt .. våga prova du också !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: