Förvandla din vardagsmat till vardagslyx

Vardagen är ibland stressig, tråkig, inte alls glamorös, men vem har sagt att det måste vara så? Med enkla knep kan du få till lite vardagslyx utan att kompromissa på ekonomi eller tid eller för den skull ändra din matsedel. Låt mig ge några exempel .

Ni har bestämt att ni ska ha pannkakor till kvällsmat för att blidka ungarna. Rulla ihop /vik till trekanter alla pannkakor och lägg dem på ett serveringsfat. På ett annat fat ställer du olika toppings : sylt kanske lite vispad grädde, nutella , bär, creme fraich , finhackad rödlök och röd kaviar. Nu har du helt plötsligt en pannkaksbuffe att välja på . Vardagslyx med små enkla medel .

Ett annat exempel som dessutom har en fördel till och det är att du endast äter en lagom portion , det är att lägga upp maten du lagar snyggt direkt på tallriken så att säga ”plejta”. När maten ser snygg och vacker ut ger det dig en känsla av lyx . Lite grönt på tallriken gör susen. Eller varför inte lägga salladen i en portionsskål vid sidan av , det gör dessutom att du mest troligt äter upp salladen .

Det tredje och sista exemplet för den här gången är att göra nya maträtter av dina rester och servera dem på ett snyggt sätt . Sätt dig vid matsalsbordet eller där du brukar sitta när du har gäster. Häll upp något gott i ett snyggt glas , använd finporslinet, det gör ingen glad inställt i ett skåp, och tänd ett ljus. Har du en partner så gör måltiden till en romantisk date mitt i veckan . Även om du bara har överblivna tortillabröd , några äggulor , en burrata och lite hummus från veckan innan kan detta bli en fantastisk måltid som känns lyxig mitt i veckan .

Vispa upp äggulorna med en skvätt grädde . Hacka en cm purjolök en liten bit paprika och en skiva salami salta och peppra. Ta fram en stekpanna lika stor som dina tortillabröd och lägg i smör . Häll i äggsmeten och lägg på din tortilla , stek en stund på medelvärme . Ta ett lock och vänd och stek en minut på tortilla sidan . Skär i bitar och lägg upp på ett fat.

Låt burrata rinna av lägg den i en djup tallrik . Skär ett fikon i skivor och placera dem runt osten. Skiva sedan en avokado och placera även dessa runt osten . Klicka ut hummusen runt osten och vik en skiva lufttorkad skinka till en ros och placera på burratan . Ringla över olivolja och ev granatäpplesirap eller crema du balsamico och lite flingsalt . toppa med några blad med basilika om så önskas .

Mat ska vara vacker att se på , god att äta och passa både mage och plånbok . Har du inte burrata , ta en mozzarella har du ingen lufttorkad skinka hoppa över den . Använd det du har och lägg ner tid på att få det snyggt och aptitligt . Det gör din måltid så mycket godare och roligare och du känner dig mer omhändertagen av lite vardagslyx.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: