Glad midsommar

Glad midsommar till er alla! Trädgården och växthuset är i sin högsta grönska och jag käkar sallad så det bubblar ur öronen . Det finns inget godare än att gå ut och plocka sallad och skölja den och lägga den på tallriken

Tomaterna växer så det knakar och pumpan likaså. Några nya saker i grönsakslandet det här året är stjälkselleri och kålrabbi. Det ser mycket lovande ut

Kålrabbi

Idag är det midsommarafton och det betyder att vi har picnic . Picnicväskan är packad med wraps med kyckling , nybakade bananmuffins och dricka och kaffe . Utflykten går till Gränna och när picknicken är uppäten kommer jag fylla kylväskan med rökt sik och rökt abborre . Förra året var första gången jag smakade dessa fiskar och blev helt betuttad …..så gott! De kommer sedan avnjutas i gott sällskap hemma under helgen tillsammans med nyskördade färskpotatis från egna trädgården . Och massa sallad !

Väl hemma igen med sik, röding , abborre och ål

Men vad är en tur till Gränna utan polkagrisar ? Självklart kommer jag gå in och titta på hur man gör dessa karameller och jag är helt säker på att det kommer hamna en hel del i väskan hem också.

Polkagrisar från Gränna

Kommentera

%d bloggare gillar detta: