#gladmidsommar

Solen skiner och vädret är underbart. När det för en gångs skull inte regnar en midsommar , ja då sätter Corona eller covid-19 käppar i hjulet. Istället för dans runt midsommarstången och massor med folk tog vi en tur till Gränna och köpte deras specialitet , polkagrisar. Nere vid hamnen där färjan till Visingsö går finns också ett fiskrökeri. Där inhandlade vi en rökt abborre och en rökt sik.

Överst rökt abborre, underst rökt sik

Picnic vid Vätterns strand med tunnbrödsrullar med två olika fyllningar . Den ena med rökt vildsvin, kokt kall färskpotatis, sallad, tomat och majonnäs. Den andra med potatissallad med vitlök, grönsallad och grillad kyckling. Lite jordgubbar till efterrätt medan solen sken och kajorna letade mat i soptunnorna och några andra plaskade i det kalla Vättern vattnet .

Den rökta fisken blir fin kvällsmat ute på altanen hemmavid med lite goda tillbehör . Polkagrisarna ska vidare till dottern och modern som hade sina önskemål och kanske någon hamnar i min egen mage också …

Vill önska alla mina läsare en riktigt trevlig midsommar . Och eftersom det snart är semester bör det bli lite mer inlägg inom kort så håll ögonen öppna så ni inte missar nåt . Jag har några riktigt spännande recept sommar kommer att dela med er snart .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: