Ramslökens tid är nu

Har du hittat ramslök? Och undrar hur du ska ta hand om den? Här kommer ett riktigt smidigt och smart sätt att ha ramslök hela året.

Jag fick en planta ramslök förra året som jag satte i en rabatt. Redan dagen efter var den torkad och borta . Jag trodde att den dog , men döm om min förvåning när den kom upp i rabatten i år . Nu var det dags att skörda . Det blev en liten knippa.

Funderade först på att torka den men det var lite för lite tyckte jag så jag bestämde mig för att göra ramslökssalt. För att förstärka löksmaken lite tog jag också lite gräslöksblommor som jag plockade i trädgården . Ramslöken och gräslöksblommorna åkte ner i mixern tillsammans med grovt salt , och sedan mixade jag allt tills det var finfördelat. Det underlättar om man hackar ramslöken först och man kan behöva skaka på mixern lite grann eftersom saltet suger upp vätskan från ramslöken och blir fuktigt .

Doften är ljuvlig och färgen underbar. Sprid sedan ut saltet på ett bakplåtspapper och sätt in det i ugnen på 100 grader i ca fem minuter för att torka till det . Häll det sedan på burk och vänta tills det kallnat med att stänga locket . Njut av doften under tiden !

Tre burkar blev det! Används med fördel som bordskrydda eller på en god sallad . En liten bit av våren på burk !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: